100 χρόνια berker - 100 χρόνια Bauhaus

1919 - 2019

Το 1919, τα αδέλφια Robert και Hugo Berker δημιούργησαν τον πρώτο περιστροφικό διακόπτη στο Sauerland της Γερμανίας. 100 χρόνια μετά, ο περιστροφικός διακόπτης με το ελκυστικό στρογγυλό του του σχήμα παραμένει το ίδιο καλαίσθητος και λειτουργικός.

Από το 2010, η εταιρεία berker ανήκει στην οικογένεια της Hager. Σήμερα, η berker συνδυάζει τον διαχρονικό σχεδιασμό με το σύγχρονο design και την τεχνολογική υπεροχή - και συνεχίζει να θέτει τα πρότυπα από άποψη μορφής, λειτουργικότητας, χρηστικότητας και ποιότητας.

Οι διακόπτες και τα συστήματα berker βρίσκονται στα πιο όμορφα και συναρπαστικά κτίρια στον κόσμο. Αυτό συμβαίνει διότι o εξαιρετικός μας σχεδιασμός έχει την ίδια φιλοσοφία με την καλή αρχιτεκτονική: είναι διαχρονικός, λειτουργικός και ανθεκτικός.

Η berker και η σχολή Bauhaus

1919 - ένα έτος που σηματοδοτεί την καμπή στην ιστορία του σχεδιασμού με την ίδρυση της πρωτοποριακής σχολής τέχνης Bauhaus και ταυτόχρονα σηματοδοτεί τη γέννηση του κατασκευαστή διακοπτών berker. Από την δημιουργία της το 1919, η berker έχει ακολουθήσει την γενέτειρα του κλασικού μοντερνισμού με την τάση Form Follows Function. Oι διακόπτες berker είχαν τοποθετηθεί στα κτίρια Dessau του Walter Gropius, ιδρυτή της Bauhaus, ήδη από τη δεκαετία του 1920, με την καλομελετημένη αρχιτεκτονική του.

Η αγάπη για άψογη γραμμή και καθαρή λειτουργικότητα έχουν ενσωματωθεί τέλεια στη σειρά berker 1930 και berker 1930 Porzellan, μία σειρά απο διακόπτες και πρίζες που δίνουν μια νέα πνοή ζωής στη φιλοσοφία της Bauhaus.